Следвайте Гласове в Анкара и Москва ще работят съвместно за изграждането

...
Следвайте Гласове в Анкара и Москва ще работят съвместно за изграждането
Коментари Харесай

Ердоган: С Русия започваме работа за изграждане на газов хъб в Турция

Следвайте " Гласове " в 
Анкара и Москва ще работят взаимно за построяването на хъб за природен газ в региона на Тракия в Турция. Това разгласи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Анадолската организация.

За подобен разпределителен център, несъмнено, Тракия се преглежда като най-важното място, посочи Ердоган през днешния ден, имайки поради район в Северозападна Турция, покрай гръцката граница.
„ Инструктирахме дружно с Путин нашето министерство на енергетиката и естествените запаси и съответната институция от съветска страна да работят взаимно “ означи той в президентския аероплан на връщане от визитата си в Казахстан.
В коридорите на срещата на върха на Конференцията за взаимоотношение и ограничения за създаване на доверие в Азия в казахстанската столица Астана през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин съобщи на турския си сътрудник, че Турция е най-надеждният маршрут за доставка на газ до Европейския съюз и предложи там да се построи център за доставки.

Путин изключи " политизирането " на въпроса и означи, че построяването на хъб в Турция ще разреши, наред с други неща, контролиране на цените и продажбата на газ на рационални цени.
Относно продължаващата руско-украинска война Ердоган добави, че посредничеството на Анкара сред двете страни продължава.
Що се отнася до посредничеството на Турция, доверието, което Русия и някои други страни имат в Турция, остава същото, акцентира той и добави: " Продължаващото доверие в Турция ни радва ".
Турция е в стеснен контакт както с Русия, по този начин и с Украйна от началото на войната. Ердоган неведнъж е подчертавал желанието си да събере Путин и украинския президент Володимир Зеленски на масата за договаряния в Турция за преустановяване на спора.
 
Източници: news.bg, trt.net.tr
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР